Fysiek

Inleiding

Over de fysieke werking is inmiddels veel onderzoek gedaan. Met name in de jaren ’50 en ’60. Met de opkomst van het hippie tijdperk ontstond er bij machthebbers een groeiende angst voor de bewustzijn verruimende werking van deze stofjes, wat geresulteerd heeft in diverse verboden. Dit heeft helaas het onderzoek op een extreem laag pitje gezet. Gelukkig is er sinds enkele jaren een hernieuwde interesse ontstaan, en zijn er diverse instanties enorm aan de weg aan het timmeren om ons begrip te vergroten.

Chemische structuur Psilocin

In de structuur van deze verschillende psychoactieve stoffen is te zien dat ze erg op elkaar lijken. Ze passen daarom ook allemaal goed op de zenuwreceptor voor serotonine, en beïnvloeden daarmee de hersenen. Met name door een toename aan verbindingen tussen de verschillende hersengebieden. Bekijk hier een kort (3m) en vrolijk filmpje daarover.

van Psilocybine naar Psilocine

De werkzame stof psilocybine die in de truffels zit is eigenlijk niet psychoactief. Onder zure omstandigheden wordt het stofje echter omgezet in psilocine. Dit gebeurt in de maag, die erg zuur is. Om deze rede duurt het een half uur tot een uur voordat je de effecten begint te merken. Het is ook mogelijk om de (gemalen) truffels langere tijd in citroensap te weken en het daarna te consumeren. Dan zal het effect sneller inslaan.

PAssieflora Incarnata

De passieflora vindt haar oorsprong in Zuid-Amerika, waar ze als heilige plant werd beschouwd. Inmiddels voelt deze plant zich helemaal thuis in ons Nederlandse klimaat, en siert ze weelderig in vele tuinen. Over de werking is bekend dat het een milde MAO-remmende werking heeft. Maar daarnaast zijn er nog meer werkzame stoffen in deze plant, wat haar haar unieke karakter weergeeft.

Over de combinatie met truffels wordt gezegd dat zij de trip verdiept. En hoewel we gemerkt hebben dat dit waar is, klopt het niet dat psilocybine en MAO-remmers direct met elkaar te maken hebben. Wat wel gebeurt is dat de MAO-remmer ruimte laat voor het lichaamseigen DMT. Deze zal dus samen met psilocine op de serotonine receptor hechten, en zodoende zullen zij samen hun werk doen.

Onze eigen subjectieve ervaring is dat deze combinatie magisch is. Zo magisch dat ze als basis fungeert voor ons bedrijf.